întrebări frecvente

RĂSPUNSURI

INFORMAȚII ȘI RECOMANDĂRI UTILE

De-a lungul timpului, clienții CARPETIM ne-au adresat tot felul de întrebări despre covoare, modalitățile de spălare, riscurile curățării automate,  detergenții utilizați și multe altele. Le-am totalizat pe toate, iar dvs. puteți afla răspunsurile care vă interesează. Dacă întrebarea dvs. nu se regăsește printre cele la care noi deja am formulat răspunsuri, vă invităm să ne contactați! 

Întrebări Frecvente

Programările se pot face telefonic de luni până vineri, în timpul programului de lucru, de la ora 9:00 la 19:00. De asemenea, puteți plasa comanda și prin intermediul formularului de contact din site, caz în care vă vom contacta pentru confirmarea comenzii și pentru a stabili o zi și un interval orar când putem colecta covorul.  

Puteți veni cu covorul la spălătorie în orice zi a săptămânii, de luni până vineri, în timpul programului de lucru, de la ora 9:00 la 19:00. Serviciul de ridicare și livrare este destinat persoanelor care nu au posibilitate de transport sau le este dificil să ridice covorul din casă.

DA. La cererea clientului, în urma stabilirii de comun acord a unei zile și unui interval orar, ne deplasăm la domiciliul clientului pentru a colecta covorul. După finalizarea procesului de spălare, livrăm covorul la domiciliul clientului.

Încercăm să venim în sprijinul clienților noștri, prin urmare acordăm toată disponibilitatea noastră, mai ales în cazurile speciale, unde clientul se află în dificultate de a pregăti covorul în prealabil.

DA. În cazul covoarelor foarte grele recomandăm să anunțați pentru a putea trimite doi agenți ca să ridice covorul de la domiciliul dvs. O altă posibilitate constă în a fi disponibil să ne ajutați să transportăm covorul și să îl punem în mașină.

NU. Asigurăm transport la cerere doar pe raza municipiului Cluj Napoca. Persoanele care locuiesc în zonele limitrofe trebuie să se deplaseze personal la sediul spălătoriei, pe str. Agricultorilor nr.17, Cluj Napoca.

La Carpetim, covoarele se spală cu ajutorul unei linii automatizate dedicată spălării profesionale a covoarelor. Trenul de spălat covoare este dotat cu perii rotative, cu duritate diferită, care lucrează simultan, și cu jet de apă pentru spălare în profunzime. Folosim detergenți profesionali biodegradabil, special concepuți pentru orice tip de material și pentru înlăturarea eficientă a petelor și a murdăriei. Cantitatea de detergent și de balsam se poate regla în funcție de gradul de murdărie a covorului. Prima etapă o constituie desprăfuirea, apoi covorul este înmuiat și urmează spălarea propriu-zisă, clătirea și stoarcerea în centrifugă. Ultima fază a procesului de spălare este uscarea într-un spațiu încălzit, izolat de exterior.

Întreg procesul de spălare și uscare a covorului durează minim 48h, maxim 72h, în perioadele mai aglomerate. Covorul poate fi gata pentru a fi ridicat sau livrat atât de repede datorită centrifugii și uscătorului special amenajat. Centrifuga are o lungime de 4m și poate stoarce până la 95% din apă împreună cu eventuale reziduuri de detergenți sau alte soluții de spălare care pot rămâne în covor după spălare și clătire. Uscătoria este izolată și dotată cu echipamente de dezumificare și ventilație puternică, ceea ce grăbește procesul de uscare a covorului.

În mod obișnuit, NU, culorile nu ies la spălat și covorul nici NU intră la apă. Cu toate acestea, pot apărea și situații neprevăzute. Acordăm o atenție deosebită fiecărui covor, identificând tipul de material din care este confecționat pentru a preîntâmpina orice situație neplăcută. În ce privește, intrarea la apă există un tip de covor căptușit cu un material de tip bumbac, care la spălări repetate poate intra la apă. Avem experiență în a identifica acest tip de covor și comunicăm clientului riscurile spălării cu apă.

Covoarele de lână sunt mai pretențioase, de aceea etapele procesului de spălare sunt foarte rapide, astfel încât apa să nu dizolve pigmentul de culoare din covor. Folosim un detergent special, care nu atacă pigmenții, iar apa folosită este rece. Covorul este clătit și centrifugat imediat după spălare.

Cu câteva excepții, care vă vor fi communicate în prealabil, spălăm aproape toate tipurile de covoare. La Carpetim spălăm covoare de lână, persane, țesute manual, covoare tip Cișnădie, Dorna, Pierre Cardin, Kika, Mobexpert, Ikea, Rovere, covoare pentru copii, mochete, covoare din fibre sintetice, din fibră acrilică, din nailon și din polipropilenă.

Spălăm și igienizăm și covoarele care nu se comportă ideal la apă: covoare de mătase, din vâscoză, din bumbac sau carpete. Acordăm atenție fiecărui tip de material și reglăm procesul de spălare astfel încât țesătura să nu fie afectată.

În mod normal, DA. Suntem meticuloși și acordăm o atenție deosebită petelor. Există pete care vor fi tratate înainte de începerea procesului de spălare și există pete care vor fi tratate după procesul de spălare. Din acest motiv, în ultima fază covorul intră în finisare, unde este verificat manual de către operatorii noștri, care se asigură astfel că orice pată a fost eliminată. Avem experiență cu toate tipurile de pete și suntem pregătiți să le scoatem. Întâmpinăm dificultăți cu petele care au o vechime foarte mare, cu cât e mai veche pata cu atât mai scăzute sunt șansele de extragere.

Pentru împrospătarea covoarelor folosim o soluție specială care dezinfectează și neutralizează mirosurile neplăcute. Cele mai persistente mirosuri sunt cele care provin de la animalele de companie, dar acestea sunt complet îndepărtate datorită soluțiilor pe care le folosim în procesul de spălare.

Pentru a formula un răspuns potrivit, trebuie luați în considerare mai mulți factori începând cu gradul de murdărire, dacă în spațiul în care este amplasat covorul se fumează, dacă aveți animale de companie, ș.a.m.d. Bacteriile și alergenii acumați în fibrele covorului deteriorează în timp structura acestuia. Când sunt curățate și igienizate profesional, viața covoarelor este extinsă. Curățarea acasă cu peria și cu soluții neprofesionale nu poate fi făcută în profunzime, covorul fiind curățat doar la suprafață, astfel că murdăria, alergenii, bacteriile și mirosurile impregnate în țesătură nu pot fi eliminate. Prin urmare pentru o viață lungă a covorului dvs. și pentru sănătatea dvs. vă recomandăm să aduceți covorul la spălătorie măcar o data la 18 luni

Soluțiile pe care le folosim nu afectează sănătatea copiilor și nici a animalelor de companie. La Carpetim folosim doar substanțe profesionale, special concepute pentru curățat covoare. Pe lângă aceasta, după spălare covorul intră în etapa de clătire cu apă din abundență, sub presiune, precum și în etapa de centrifugare, astfel eliminându-se din vocor toate substanțele folosite la curățare.

La CARPETIM vă oferim servicii complete și profesionale de curățare, spălare și igienizare a covoarelor în 8 pași.
Aflați care este întreg procesul de la preluare până la livrare, precum și prețurile de care beneficiați dacă apelați la serviciile noastre. 

Contact